Интересни факти и митове за диамантите

Събрахме част от интересните митове и факти свързани с диамантите, нека започваме:

ФАКТ: 1 ct. диамант може да бъде с до 10-25% по-скъп от 0.99% ct.
Много често покупката на диамант се ръководи повече от емоции, отколкото от разум. Например 0,99-каратов диамант може да струва 1% повече от 0,98-каратов диамант но диамант от 1,00 карата струва с до 10-25% повече от подобен диамант от 0,99 карата, просто защото 1 каратовия диамант може да се нарече “диамант един карат”.

МИТ: Всички диаманти са бели (прозрачни).

Или пък само “белите диаманти са истински диаманти”, НЕ. Въпреки че може да вярвате, че диамантите са искрящо бели, това не е така за всички диаманти! Има жълти диаманти, розови диаманти и други въз основа на местата им на добив и веществата, където са се образували. Белите или прозрачни диаманти са най-популярни, но диаманти се предлагат в различни нюанси и цветове.

ФАКТ: Онлайн винаги по-голям избор и на по-изгодна цена.

Това е така защото физическите магазини имат значително по-високи разходи, които в последствие превхърлят на своите клиенти, отделно съхранението на значително количество диаманти във физически магазин е непосилно поради ред фиансови и касаещи сигурността фактори.

МИТ:Лабораторно създадените диаманти не са истински!

Тъй като “отглежданите” в лаборатория диаманти стават все по-популярни, те очевидно идват и с някои погрешни схващания. Нека се върнем малко по-назад и да разберем как наистина се правят естествените диаманти. Техният произход е подземен и са се създали при екстремно налягане и високи температури. По същия начин лабораторните диаманти се произвеждат в лаборатория чрез създаване на тези условия. Така че независимо дали става дума за диамант, създаден от човека или добит в мина, те притежават едни и същи характеристики и атрибути, следователно и двата са реални.

ФАКТ и МИТ: Диамантите са вечни!

Може да си спомните израза „диамантите са вечни“, когато сте били пред някой бижутерски магазин. Диамантите са здрави и издражливи но в крайна сметка в продължение на милиони години те ще се разпаднат и разградят но що се отнася до продължителността на човешкия живот, да тогава диамантите са почти вечни!

Може да харесате също